Naš tim

Teško je zamisliti kako bilo koje ponašanje u prisutnosti druge osobe može ne biti komunikacija o viđenju prirode odnosa s tom osobom i kako može ne utjecati na tu osobu.
Paul Watzlawick

Upoznajte nas

Tim čine sistemske obiteljske psihoterapeutkinje s Europskim certifikatom za psihoterapiju.

Sofija Mastelica Stokuća

Zaintrigirana idejom o nepreglednim kapacitetima ljudske duše i prirode, kao i humanističkim principima koje sam osjećala bliskim sebi, nakon završenog studija psihologije nepovratno me osvojilo iskustvo sistemske obiteljske psihoterapije. Integracija psihološkog i psihoterapijskog identiteta donijela mi je prostor za daljnji profesionalni rast i zvanje sistemskog obiteljskog terapeuta, edukatora i supervizora. Osnivačica sam Centra za sistemsku obiteljsku psihoterapiju. Višegodišnje profesionalno iskustvo gradila sam na području obrazovanja i podrške djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i kroz rad u međunarodnim organizacijama. U psihoterapijskoj praksi radim s obiteljima, parovima i pojedincima, učim i rastem sa svojim klijentima. U izazovima svijeta koji dijelimo i živimo, inspiriraju me književnost i umjetnost, a osnažuju bliski i značajni odnosi koje imam.

Marija Markotić

Interes za time što se nalazi ispod površine i kako zajedno rade glava i srce, doveo me do studija psihologije na Filozofskom fakultetu. Nakon završetka studija 2012. godine, zapošljavam se u centru za socijalnu skrb, gdje kao dio tima, provodim sedam godina radeći s obiteljima, najčešće u trenucima koji su iznimno teški za te obitelji, a i za nas stručnjake. Upravo me taj rad potaknuo na uključivanje u edukaciju koja bi obogatila moje znanje te sam 2021. godine završila edukaciju iz sistemske obiteljske psihoterapije. Premještajem u obiteljski centar, u radu s obiteljima, parovima i pojedincima, svakodnevno imam priliku upotrijebiti alat iz svoje sistemske obiteljske škrinje znanja. Možete me sresti dok jurim prema moru kako bi popila kavu s pogledom na naše more, isprobavam nova jela ili slušam stand up nastup.

Kristina Pavuna

Zainteresiranost za ljude usmjerila me prema studiju psihologije koji sam završila 2012. godine. Kroz rad i profesionalne susrete s drugima, posebno djecom, poželjela sam perspektivu proširiti i obogatiti uključivanjem i njima značajnih odnosa te sam odabrala edukaciju iz sistemsko obiteljske terapije koju sam završila 2021. godine. Zadnjih sedam godina zadovoljstvo pronalazim i na radnom mjestu u neuropsihijatrijskoj bolnici na odjelu za psihoterapiju, gdje imam priliku prakticirati obiteljsku psihoterapiju te u timu pridonijeti sistemskim načinom razmišljanja. Možete me sresti na biciklu, na dobrom koncertu ili na planinarskoj stazi.

Marija Rumenjak

Po struci sam psihologinja sa završenom edukacijom iz sistemske obiteljske psihoterapije. Od studija sam volonterski aktivna u psihološkom savjetovanju. Nakon studija sam se zaposlila u Centru za socijalnu skrb gdje sam stekla veliko iskustvo radeći s obiteljima kao član tima za djecu, mlade i obitelj. Interes za sistemsku obiteljsku terapiju javio se iz potrebe za dodatnim znanjima i vještinama koje su mi i otvorile nove perspektive rada s obiteljima. U međuvremenu sam se od rada s obitelji kao sistemom okrenula radu u novom sistemu, organizaciji. Kako bih unaprijedila svoje znanje i vještine, redovito sudjelujem na raznim edukacijama u području psihologije i psihoterapije. U slobodno vrijeme opuštam se družeći se s obitelji i prijateljima, šetajući, uživajući u kavi na sunčanoj terasi i plesu.